Indonesisch koken

Blanda Mama biedt voor beginnende en gevorderde kokers zowel workshops als kookcursussen aan. Tijdens de workshops maakt iedereen één of twee gerechten, waardoor er uiteindelijk een hele rijsttafel ontstaat, die u met z’n allen op de locatie kunt eten.

De gevorderden kookcursus bestaat uit een lessenserie van vier lessen die één keer per twee weken gegeven wordt. Een les duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Tijdens de lessen leert iedere cursist alle gerechten klaar te maken. Er wordt individueel of in koppels van twee gewerkt. De gerechten die u tijdens de kookcursus leert maken, neemt u mee naar huis en zijn voldoende voor twee personen.

Voor mensen die weinig tot geen ervaring in de keuken hebben, verzorgt Blanda Mama ook beginners cursussen.

Zowel tijdens de workshops als tijdens de kookcursussen leert u de juiste kruiden proeven, toepassen en herkennen. Omdat alle verse kruiden ook voor medicinale doeleinden ingezet kunnen worden, zal regelmatig ook hier aandacht aan besteed worden.  Tevens zal er tijd aan de hygiëneregels en snijdtechnieken worden besteedt.

Bij Blanda Mama wordt er niet met pakjes gekookt en in principe worden er geen additieven toegepast, zodat er op een gezonde en verantwoorde manier gekookt wordt.

De lessen zijn voorzien van gratis hapjes, koffie en thee. Drankjes zijn tegen een zeer gereduceerd tarief te koop. De workshops worden over het algemeen tenzij anders afgesproken all-inclusive verzorgd.

( Op dit moment kunnen alleen workshops vanaf 8 personen afgesproken worden. Heeft u vragen, schroom niet om telefonisch contact op te nemen.)

Bij deze een voorbeeld hoe de kooklessen eruit zien:

Workshop 1: Kennismaking

Soto – sop ajam (kippensoep)

Sate kambing (lam) of kipsaté wanneer lam niet gewenst is.

Atjar kentimoen (lang houdbaar)

Seroedeng (lang houdbaar)

Sambal (lang houdbaar)

 

Workshop 2: Rijsttafel

Chinese tomatensoep (prijswinnaar)

Rundvlees rendang of Ajam ketjap

Sambal goreng telor (ei)

Sambal goreng boontjes

Kroepoek

 

Workshop 3: Curry/sausen/ of sushi maken

Voornamelijk gericht op het maken van  eigen verse curry’s en deze leren toe te passen in een soep, groente- of visgerecht.

Tijdens deze les zal ik ook de mogelijkheid geven om het verschil tussen diverse kant en klaar curry’s en uw eigengemaakte curry te laten proeven.

Zelfgemaakte pindasaus van nootjes (lang houdbaar)

Of u kiest ervoor om sushi te leren maken.

 

Workshop 4: Tot slot

Diverse hapjes: zoals lumper, spekkoek, pasteitjes.