Kookcursussen

Bij Blanda Mama kan er op verschillende niveaus gekookt worden, u hoeft dus niet per se over veel ervaring te beschikken om een kookcursus of workshop bij te wonen.

Blanda Mama is vooral gespecialiseerd in de Aziatische – en Oosterse keuken. Blanda Mama is een blanke dame, die vanuit haar jeugd is opgegroeid met de Indonesische keuken. Vanuit het verleden heeft Nederland veel banden met Indonesië gehad, helaas niet altijd ten voordele van onze Indonesische medemens. Het boek Multatuli van Max Havelaar beschrijft deze periode realistisch.

Desondanks is de voor ons bekende spekkoek tijdens het koloniale tijdperk door een mama blanda ontworpen als aanvulling op de voor ons toen al vertrouwde kruidnootjes met speculaaskruiden. De naam spekkoek is bedacht omdat de koek verschillende laagjes heeft, die qua uiterlijk aan spek doet denken.

De liefde en passie voor het koken is dus tijdens de jeugd van Blanda Mama ontstaan en heeft zich continue in meer kunnen en kennen ontwikkeld. Omdat Blanda Mama van oorsprong docent in hart en nieren is, heeft zij besloten haar kennis met anderen te delen.

Zodoende is het mogelijk om conform de authentieke kookprincipes zowel kooklessen als workshops te volgen. Desondanks houdt Blanda Mama rekening met ons huidige tijdperk, waarbij mensen weinig tijd of mogelijkheden hebben om dagen of urenlang in de keuken te staan.

Bij Blanda Mama leer je (zonder pakjes en zonder additieven) op een snelle en vaak eenvoudige wijze binnen drie uur complete maaltijden in elkaar te zetten. Ook biedt de Oosterse keuken voldoende alternatieven waardoor het mogelijk is om spannende vegetarische gerechten te leren koken.

Wat kun je bij Blanda Mama leren te maken:
Indonesische rijsttafel met authentieke gerechten
Diverse curry’s
Verschillende Chinese gerechten
Sushi
Roti

Op aanvraag is het ook mogelijk om TAPAS te leren maken. Bij het maken van tapas wordt de Oosterse achtergrond meegenomen, maar kunnen er natuurlijk ook ideeën uit de Spaanse keuken aan de orde komen. Uiteindelijk komt het woord tapas uit Spanje waarbij men met het woord tapa een Spaans eetopwekkend aperitiefhapje bedoelde.

Hoewel de tapa oorspronkelijk een tussendoortje was, worden ze in Spanje tegenwoordig ook wel geconsumeerd als maaltijd. Ook buiten Spanje worden tapas in diverse restaurants als avondmaaltijd aangeboden. In Spanje zelf zijn er tegenwoordig trendy bars die tapas vooral gebaseerd hebben op de uitheemse -, zoals bijvoorbeeld de Oosterse keuken.