Surinaamse roti

Tijdens onze workshop kunt u zelf heerlijke Surinaamse roti leren te maken. De roti pannenkoek is een oorspronkelijk gerecht uit de Indiaanse keuken. Het gerecht behoort tot het culinaire erfgoed van Hindoestanen en is later geïntegreerd in de Surinaamse en andere keukens in de wereld.

Je kunt de roti maken met gele erwten of aardappelen maar dat hoeft niet perse. Het is wel van belang dat de pannenkoek uit meerdere laagjes bestaat en lekker zacht is. Officieel hoort een tradionele roti gebakken te worden op een Tawa, dit is een speciale roti bakplaat; hierdoor krijgt de roti een speciale Tawa-look, geur, smaak en bite. Echter je kunt de roti ook bakken in goede koekenpan.

De roti wordt in plaats van een deegroller uitgerold met behulp van een Bélna, dit is een speciale roti deegroller, die de roti een speciale structuur geeft.

Blanda Mama verzorgt verschillende soorten workshops waarbij u niet alleen de roti pannenkoek leert maken, maar natuurlijk ook de heerlijke vulling van kip, kousenband en eieren. Afhankelijk van uw eigen smaak, kunt u de vulling zo pittig maken als u zelf wilt.

Het is natuurlijk feestelijk om met collega’s, vrienden en of familie een workshop in Surinaamse sferen te vieren. Een all-inclusief workshop is met drankjes, gezellige muziek en gezamenlijk eten inbegrepen. Naast het Surinaams leren koken, maakt u er dan ook meteen een belevenis van, die niet snel vergeten zal worden.