Sushi maken

Sushi maken ingewikkeld?

Bij Blanda Mama leert u dat sushi maken niet lastig is, daarnaast leert u ook dat u oneindig veel variaties kunt bedenken. De basis van de sushi is sushirijst die zowel wit en bruin te koop is. Het is het mogelijk om sushi zowel vegetarisch of met vlees en vis te maken.

Het leuke aan sushi is dat je er eindeloos mee kunt variëren, er is een overvloed aan keuze wat betreft de vulling voor sushi. Je kunt zelf experimenteren met combinaties van smaken. Er is voor iedereen wel een lekkere soort sushi te verzinnen. Wanneer mensen aangeven niet van sushi te houden, dan hebben ze nog niet de juiste smaak sushi gevonden.

Hoe werkt een workshop of cursus sushi maken?

Wanneer u kiest voor de cursus dan maakt u per persoon ongeveer 30 sushi’s in diverse varianten. Deze neemt u mee naar huis en kunt u dezelfde of mits goed gekoeld bewaard, de volgende dag samen met iemand opeten. Het spreekt voor zich dat u ook de sojasaus, gember en wasabi mee naar huis krijgt, waardoor de maaltijd compleet is. ( Op dit moment kunnen alleen workshops  vanaf 8 personen afgesproken worden.)

U kunt ook met collega’s, vrienden of familie kiezen voor een workshop op maat. Deze is dan inclusief drankjes. U kunt dan de sushi’s gezamenlijk opeten. Een leuk voorgerecht kan hierbij eventueel een Thaise soep zijn.

Welke sushisoorten komen tijdens de cursus of workshop aanbod:

- Futomaki sushi:

Futomaki sushi is een dunne rol van rijst met nori aan de buitenkant. Ook is het mogelijk om in plaats van nori bijvoorbeeld courgette te gebruiken. In het midden van de rol vind je over het algemeen drie ingrediënten.

- Urumaki sushi oftewel inside out sushi:

Uramaki sushi is een sushi die zo is opgerold, dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak wordt de buitenkant van de Uramaki sushi gegarneerd met diverse soorten sesamzaad.

- Temaki sushi oftewel de handroll: (op aanvraag)

Temaki sushi wordt per stuk met de hand gerold. Het zijn puntzakjes van nori gevuld met rijst en diverse ingrediënten.

- Nigiri:

Nigiri bestaat uit een kleine hoeveelheid rijst dat tussen de handpalmen gedrukt is, meestal met een beetje wasabi. De topping ligt er boven op.

Op de Temaki sushi na, hoort de sushi met stokjes te worden gegeten. Op zich voor sommigen al een hele pittige uitdaging!