Indonesisch koken

Blanda Mama biedt voor beginnende en gevorderde kokers zowel workshops als kookcursussen aan. Tijdens de workshops maakt iedereen één of twee gerechten, waardoor er uiteindelijk een hele rijsttafel ontstaat, die u met z’n allen op de locatie kunt eten.

De kookcursus bestaat uit een lessenserie van vier lessen die één keer per twee weken gegeven wordt. Een les duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Tijdens de lessen leert iedere cursist alle gerechten klaar te maken. Er wordt individueel of in koppels van twee gewerkt. De gerechten die u tijdens de kookcursus leert maken, neemt u mee naar huis en zijn voldoende voor twee personen.

Zowel tijdens de workshops als tijdens de kookcursussen leer je de juiste kruiden proeven, toepassen en herkennen. Tevens zal er aandacht aan de hygiëneregels en snijdtechnieken worden besteedt.

Bij Blanda Mama wordt er niet met pakjes gekookt en in principe worden er geen additieven toegepast, zodat er op een gezonde en verantwoorde manier gekookt wordt.

De lessen zijn voorzien van gratis hapjes, koffie en thee. Drankjes zijn tegen een zeer gereduceerd tarief te koop. De workshops worden over het algemeen tenzij anders afgesproken all-inclusive verzorgd.

Bij deze een voorbeeld hoe de kooklessen eruit zien:

Workshop 1: Kennismaking

Soto – sop ajam (kippensoep)

Sate kambing (lam) of kipsaté wanneer lam niet gewenst is.

Atjar kentimoen (lang houdbaar)

Seroedeng (lang houdbaar)

Sambal (lang houdbaar)

 

Workshop 2: Rijsttafel

Chinese tomatensoep (prijswinnaar)

Rundvlees rendang

Ajam ketjap

Sambal goreng telor (ei)

Sambal goreng boontjes

Tempeh( vegetarisch)

Kroepoek

 

Workshop 3: Curry/sausen

Voornamelijk gericht op het maken van een eigen verse curry en deze toepassen in een soep, groente- of visgerecht.

Tijdens deze les zal ik ook de mogelijkheid geven om het verschil tussen diverse kant en klaar curry’s en uw eigengemaakte curry te laten proeven.

Zelfgemaakte pindasaus van nootjes (lang houdbaar)

Atjar tjampoer (lang houdbaar)

 

Workshop 4: Tot slot

Diverse hapjes, toetjes, spekkoek

 

 

Posted in Uncategorized.